kurser

Vårens kursutbud:

Alla kurser startar vecka 17 & 18 och har max 9 deltagare per kurs (med anpassning till rådande restriktioner).

Salen är 102 kvm och har en väldigt bra (överdimensionerad) ventilation, vi har dessutom två luftrenare (som tar bort 97% av alla bakterier och virus i luften). Salen är uppvärmd till minst 25-26° på samtliga kurser. Ta gärna med en yogamatta om du har annars har vi att hyra eller köpa. Resten finns att låna på plats.

Introduktionskurs –  En kurs speciellt tänkt till alla nya till yoga, hotyoga eller Trosa Hot Yoga. Vi går igenom grunderna i yogan (både lite teori men mest praktik) och även alla våra olika sorter. Vad de innebär, vad de är bra för, varför vi yogar, varför värmen och tar reda på vilken sort som passar dig bäst just nu i livet.

Kursstart: När vi har fått in tillräckligt många anmälningar.

3 tillfällen: söndagar kl 14-15:15

Pris: 550kr

Gravidyoga – En yogakurs anpassad till den gravida mamman med avslappnings- och andningsövningar samt anpassade asanas (positioner) utformade för att minska gravitetsbsvär, släppa på spänningar, stärka din kropp och göra den smidigare och redo för förlossning och första tiden med bebis. Du gör all yoga utifrån dina egna förutsättningar och dagsform. Det spelar ingen roll om du är helt ny eller om du yogat tidigare. Vi hjälper dig att hitta rörelser och övningar som kan lindra tex onda fogar, trötta ryggar och stumma ben. Kanske kommer du bara för att få en stunds vila, en paus från allt annat och fokusera på miraklet som växer inne i dig.  Gravidyoga är en paus i vardagen tillsammans med din bebis i magen. Passar under hela graviditeten (vecka 8-42).

Kursstart: torsdag 29 april

6 tillfällen: torsdagarna 29 april, 6 maj, 13 maj, 20 maj, 27 maj & 3 juni  kl 16-17:15

Pris: 1150kr

Mamma & Bebisyoga – Välkomna till en mysig stund för dig och din bebis på yogamattan. En väldigt tillåtande yogaklass där allt är tillåtet; blöjbyten, amningpaus, bebisskrik och gos. Vi stärker och mjukar upp, lyssnar och känner in. Inga måsten eller borden, vi anpassar klassen till dagens behov och hur alla mår. Du bjuds in att kontakta och åter bekanta dig med kroppen, de djupa andetagen, bäckenbotten, bålen och din nya familjemedlem. Vi mjukar upp trötta ryggar och axlar och avlutar med en (lång) avslappning tillsammans med din bebis (om hen tillåter). Allt anpassat till dagsformen både på mammorna och bebisarna.

Kursstart: måndag 26 april

6 tillfällen: 26 april, 3 maj, 10 maj, 17 maj, 24 maj & 31 maj  kl: 14-15:15

Pris: 1150kr

ÄNTLIGEN BARNYOGA PÅ TROSA HOT YOGA!

Yoga är ett fantastiskt verktyg för att skapa inre ro, öka sin självkännedom, självkänsla såväl som  koncentrationsförmågan och kroppskännedomen. Vi övar oss i samarbete, tillit, acceptans, medveten närvaro och att känna in sin kropp. Detta gör vi bland annat genom att uppmärksamma det viktiga andetaget, göra anpassade yogaposer, paryoga, yogasagor och olika avslappningsövningar.
Stress upptäcks idag i unga åldrar och att då tidigt få verktyg som både identifierar och minskar oro och stress ökar barnens självmedvetenhet och välbefinnande. Två av yogans mest tydliga budskap är “Du duger precis som du är” och “Respektera och ta väl hand om dina två hem; din kropp och vår planet”. Genom yogan vill vi hjälpa barnen bli mer medvetna och stärka sin egen intuition och egenvärde. Vårt mål är att alla ska känna sig trygga och delaktiga och dessutom respektera och vilja ta väl hand om sig själv, sina kompisar, kroppen och planeten. 🙂
Detta är en kurs på 6 gånger som man anmäler sig till genom att maila oss, info@trosahotyoga.se.
Pris: 950 kr/barn.
Drop-in i mån av plats (160kr/gång).
Max 9 deltagare per klass/kurs.

Kurstart: lördag 1 maj & onsdag 5 maj

För barnen mellan 4-9 år finns 2 grupper på lördagar:

6 tillfällen: 1 maj, 8 maj, 15 maj, 22 maj, 29 maj & 5 juni  

  • Barnyoga 4-6 år – kl 14-14:45
  • Barnyoga 6-9 år – kl 15:30-16:15

För barnen mellan 9-11 år finns 1 grupp på onsdagar:

6 tillfällen: 5 maj, 12 maj, 19 maj, 26 maj, 2 juni & 9 juni

  • Barnyoga 9-12 år – kl 15:30-16:15

Salen kommer vara ca 24-25°.

Varmt välkomna med anmälan!

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Anmäl er till kurserna genom att mejla oss på info@trosahotyoga.se
Varmt välkomna med anmälan!