Första gången

Att tänka på innan ditt första pass i studion:

  • Kom minst 15 min innan klassen börjar första gången så att du hinner registrera dig och få det du behöver.
  • Yogamatta och handdukar finns att hyra om man inte vill ta med själv. På de varmare passen kan man behöva en handduk att ha ovanpå mattan när man yogar, och vill man duscha i studion efter klassen rekommenderar vi att man använder en annan handduk till det.
  • Ta gärna med en vattenflaska men försök att ha en bra vätskebalans redan innan passet (gäller speciellt de varmare passen när vi svettas mycket). Undvik att dricka alldeles för stora mängder vatten precis innan eller under passet. För mycket vätska i magen kan göra att det blir obekvämt att röra på sig.
  • Av samma anledning, undvik att äta ett stort mål mat precis innan passet. Vissa mår bäst av att ha fastat ett par timmar innan och andra känner ingen större skillnad. Man får prova sig fram men första gången skulle vi rekommendera att äta något litet och lättsmält ca 1-2 timmar innan passet. Det är inget kul att vara proppmätt men inte heller en bra idé att vara hungrig och utan energi.
  • Undvik parfymer och krämer med starka dofter i yogastudion pga allergier.
  • Vad har man för kläder? På de varmare klasserna rekommenderar vi att man har så lite som möjligt som man känner sig bekväm med, t.ex. ett par tighta shorts eller byxor och en sportbh (tjejer), och ev ett linne om man vill. Man blir svettig och stora bylsiga kläder kommer klibba fast och störa. På klasserna med lite lägre temperatur kan man ha längre och ev mindre åtsittande träningsbyxor/yogabyxor och tex linne/t-shirt. Men även här rekommenderar vi hellre lite tightare kläder för att slippa fastna och få kläder över ansiktet osv. Men viktigare än våra rekommendationer är att ni känner er bekväma så klart. Så ha på er det som ni trivs i och prova er fram tills ni hittar en outfit som passar just er på de olika passen. 🙂